Evlilik Terapisti, İlişki Terapisi

Evlilikte veya İlişkide Aynı Şeyleri Sevmemek

evlilikte veya ilişkide aynı şeyleri sevmemek - bursa psikolog

Evlilikte veya İlişkide Aynı Şeyleri Sevmemek

Evlilikte veya ilişkide aynı şeyleri sevmemek ikileminden kurtulmak. İlk bakıldığında “farklı şeyleri sevmek” anlamı çıksa da, bu yazıda daha farklı bir konudan bahsedeceğim. Türkçe’nin azizliğine uğradım sadece…

İlişkilerde ve evlilikte çiftlerin ortak zevkleri, düşünce yapıları ve benzer şeylerden hoşlanmaları önemli bir unsur. Çiftleri birbirine yakınlaştıran bir diğer durum ise, sevmedikleri şeylerin de aynı veya benzer olması. Bu konuya pek değinilmiyor veya akla gelmiyor nedense. Eş seçiminde de pek göz önüne alınmadığını görüyoruz ama aslında oldukça önemli.

Eşlerden biri ekşiyi severken diğer tatlıyı, biri pop müzik severken diğeri jazz, biri A ideolojisine sahipken diğeri B fikrini savunuyor.

Bu noktaya kadar problem yok fakat birinin sevdiği şeyden diğeri nefret ediyorsa işte burada problem başlıyor. Farklı şeyleri sevmek nadiren harmoniyi artırıyor fakat çoğu zaman çatışmaya sebep oluyor. Bununla da kalmayıp birinin sevdiği bir şeyden diğeri hiç haz etmiyorsa ve buna engel olmak istiyorsa kavga gürültü kaçınılmaz oluyor.

Evlilikte veya İlişkide Aynı Şeyleri Sevmemek

O yüzden benzer zevklere sahip olmaya ek olarak, uyumlu bir ilişkinin anahtarlarından biri de eşlerin ikisinin de hoşlanmadıkları şeylerin ortak olması. Örneğin ikisi de kahveyi sevmiyorsa problem çıkmıyor veya ikisi de korku filmlerini sevmiyorlarsa beraberce böyle şeylerden uzak duruyorlar. Böylece ilişkilerinde farkında olmadan negatif olaylardan uzakta durmuş oluyorlar. Ülkemizde sadece siyasi fikir ayrılıklarından dolayı bile huzuru bozulan bir çok çift var. Bu problemlere yakalanmamak için eşinizi veya eş adayınızı iyi tanımanız gerekiyor. Kaç yıllık evli olup hala eşinin nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını sayamayanlar var.

Yazıyı 2 soruyla bitiyorum. Eşinizle veya partnerinizle ortak olarak sevdiğiniz şeyler neler? Ve ikinizin de ortak olarak sevmediği şeyler neler? Bunları ve bunlardan dolayı yaşanan problemleri benimle paylaşabilirsiniz. Sağlıcakla…

 

Bloğa geri dön