Bireysel Psikoloji

Psikolog İlaç Yazabilir mi?

Psikolog İlaç Yazabilir mi?

Psikolog ilaç yazabilir mi sorusu bir çok kişi için kafa karışıklığı yaratmaktadır. Psikologların ilaç yazma yetkisi var mı? Sıkça tartışılan ve merak edilen bir konudur. Hemen hemen hepimiz bir kaç defa merak edip illaki bakmışızdır psikologlar ne yapar, ne kadar yardımcı olabilir ve ya beni iyileştirir mi?

Psikolog İlaç Yazabilir mi Yazamaz mı?

Psikolog ilaç yazabilir mi yazamaz mı çoğu kişinin bilmediği veya merak ettiği bir konuyu ele alalım. Halk arasında psikolog ve psikiyatrist oldukça karıştırılan bir kavramdır. Bunu hiç bilmeyen şu an öğrenecekleriniz de olacaktır. Psikolog olarak ilaç yazmak yasa dışı bir harekettir ayrıca etik değildir. Psikoloğun alanı ilaç yazmak değildir.

Psikolog ve Psikiyatrist Arasındaki Fark Nedir?

Psikolog ve psikiyatrist arasındaki fark nedir elbette bilmeyenleriniz olacaktır. Ruh bilimci olarak da bilinen psikologların asıl görevi psikolojik yardıma ihtiyaç duyan bireylere hizmet sunar. Psikologtan yardım almak için belirli bir teşhisiniz olmasına gerek yoktur. Rahatlama ve terapi seansı almak için de başvurulabilir. Toplumda sıkça karıştırtılan psikologlar ve psikiyatristlere açıklık getirmek gerekmektedir. Psikiyatristler psikiyatrik sorunların tanı ve tedavisini bilimsel tıbbi süreçler üzerinden değerlendirir. Yardım almak için gelen hastaların tanısı belirlendikten sonra tedavisine uygun ilaç ve reçeteleri yazabilme hakkına sahiptir. Bu süreç tamamen bilimsel olarak işlemektedir.

psikolog ilaç yazabilir mi yazamaz mı

PSİKOLOG NASIL YARDIMCI OLABİLİR?

Psikoloğa kaç seans gidilir, nasıl yardımcı olabilir? Hizmet almak isteyen bireylerin anksiyete bozukluğu, paranoya ve stres gibi hastalıkları için psikolojik danışmanlık sağlayarak tedavi edebilir. Zeka ve kişiliği ölçmek için testler yapabilir. Bilişsel işlev ve davranışları gözlem ile değerlendirebilir. Psikoterapi ile hastalarını iyileştirmeye yardımcı hizmetler sunabilir. Aile ve grup terapileri yaparak iki birey arası sorunları çözmede yardımcı olabilir. Psikologlar teşhisinizi koymak için belirli testlere sokabilir. Teşhis konulduktan sonra hastalarının ihtiyaçlarına göre bir yol çizerek bunları seansa bölebilir. Hastalığınıza göre sizleri iyileştirmek ve sağlığınızı kazandırmak adına yönlendirebilir.

PSİKİYATRİS NASIL YARDIMCI OLABİLİR?

Psikiyatristler zihinsel, duygusal ve davranışsal yetilerde görülen bozuklukları tedavi etmek amacı ile çalışan hastalara ilaç ve reçete yazabilen kişilerdir. Psikiyatristlerin bireylere yardımcı olabileceği hastalıklar ise Bipolar bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu, Sosyal fobi, Panik atak, Depresyon, Sosyal fobi, Şizofreni, Anksiyete ve benzeri bozukluklar olarak özetleyebiliriz.

Bloğa geri dön

Diğer İçerikler