Panik Atak Nedir?
Panik atak nedir hiç merak etmiş miydiniz? Çevrenizde panik atak tanıdıklarınız var mı? Belki de siz bu durumu yaşıyor ve ne yapacağınız hakkında bocalıyorsunuz. Panik bozukluğu herkesin karşılaşabileceği bir sorundur sakin kalın. Panik atak sorunu ile ilgili her şeyi ayrıntısına kadar öğrenmeye hazır olun.
Panik Atak Nedir?
Panik atak bireyde ansızın kendini gösterebilir. Korkulacak bir şey yoktur. Panik sorununu yaşamış olduğunuz bir olay veya korku tetikleyebilir. Aniden gelişen olaylardan karnınız ağrıyabilir yada kalbiniz çok hızlı çarparak vücudunuzun titremesine sebebiyet verebilir. Panik bozukluğu yaşamanız için gerçek bir tehlike anına ihtiyaç yoktur. Bireyin o anı tehlike olarak algılaması ile her şey gelişmeye başlar. Bu durumda bilinçsiz bir şekilde ne yaptığınızı bilmez bir konuma gelmeniz de olasıdır. Tüm bunların üstesinden gelebileceğinizi unutmayınız.
Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Panik atak nedir? Belirtileri nelerdir? Birey bu durumda neler yaşar ve bulunduğu konum ona nasıl gözükür? Elbette panik bozukluğu yaşayan kişiler için oldukça zorlu bir durumdur. Birey bazen işin içinden çıkamayacak gibi hissedebilir. O ana sıkışıp kaldığını düşünebilir. Gelin birlikte inceleyelim belirtileri.
- Çarpıntı.
- Terleme.
- Titreme.
- Nefes darlığı veya boğuluyormuş gibi hissetme.
- Göğüs ağrısı ve göğüste sıkışma.
- Mide bulantısı.
- Baş dönmesi, düşecekmiş veya bayılacakmış gibi hissetme.
Yukarıdaki belirtileri panik atak geçiren hastalarda sıklıkla görmekteyiz. Eğer siz de ani gelişen olaylarda, korktuğunuzda, tehlikede hissettiğinizde veya endişe duyduğunuzda bu gibi bulgular yaşıyor iseniz atlatmak için psikolojik destek alabilirsiniz.
Panik Atak Tedavisi Nasıl Yapılır?
Panik atak nedir ve belirtileri nelerdir bunları artık bildiğimize göre sıra tedavisini öğrenmeye geldi. Tabi ki bir çok hastalığın tedavisi olduğu gibi panik atağın tedavisi de mevcut. Yapılabilecek tedavi yöntemini ve bu sürecin nasıl işlediğine gelin bir göz atalım.
Panik atak tedavisinde bazı medikal ilaçlar kullanılır. Bunun yanı sıra psikoterapi tekniği de görülmesi gerekmektedir. Sadece ilaç kullanımı ile geçecek bir durum olmamak ile birlikte hastanın durumuna göre özel reçete de yazılmaktadır. Hem uzman bir destek hem de yazılacak olan ilaçların düzenli tüketimi ile bu durumu minimuma indirmek ve ya yok etmek mümkün.